Naslovnica Mostar Pavlović: HNK bilježi “bolju situaciju” sa Covidom

Pavlović: HNK bilježi “bolju situaciju” sa Covidom

530
Pero Pavlović

Mostar — HNK bilježi bolju situaciju kad je u pitanju Covid-19 nego proteklih sedmica, a brojevi svjedoče da je zabilježen manji broj i zaraženih i hospitaliziranih osoba.

– Pokazatelji govore da smo prije dva mjeseca u HNK imali jako stabilnu situaciju, s niskom incidencom, malim brojem zaraženih i hospitaliziranih. Nakon toga, uslijedila su tri tjedna vrlo ubrzanog rasta zaraženih i hospitaliziranih, zbog čega je Vlada, na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, 18. 03. donijela Odluku o pooštravanju mjera (ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, zabrana organiziranja “žive” glazbe…) – izjavio je za Fenu glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada socijalne skrbi HNK Pero Pavlović.

Naveo je kako je “evidentno da su donesene mjere dale rezultata” i “dovele do pada broja novozaraženih i hospitaliziranih” zadnje dvije sedmice.

Dodao je kako očekuju da će takav trend biti nastavljen te pozvao sve građane da ustraju s odgovornim ponašanjem i poštivanjem protuepidemioloških mjera dok su god one na snazi, kako bi se ovaj ohrabrujući trend nastavio.

 


(StarMo)