Naslovnica Život Pavarotti centar slavi 22-gi rođendan

Pavarotti centar slavi 22-gi rođendan

522
foto arhiva

Mostar — Povodom obilježavanja 22. godišnjice postojanja, Muzički centar Pavarotti i ove je godine pripremio niz kulturno-edukativnih aktivnosti za sve uzraste.

Program počinje danas masterclass jazz radionicom, koja će se održati u studiju „A“ Pavarotti centra, u 13:00 sati, saopćeno je iz Muzičkog centra Pavarotti Mostar.

Radionicu će voditi bh. muzičari: Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Attila Aksoj (bass gitara). Već narednog dana, u srijedu, 18. 12. 2019. godine , u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti počinje Kamp animiranog filma, kojeg već tradicionalno organizira Klub animatora Neretva (KAN).

Kamp će se održati od 18. do 21. 12. 2019. godine.Ovom prilikom će se u radionici okupiti 15 mladih polaznika iz Mostara, Neuma i Sarajeva. Projekcije, koje će se održavati svaki dan od 20:00 do 21:00 sat, otvorene su za javnost.

U petak, 20. 12., bit će upriličena završna izložba učeničkih radova “Da niko ne bude izostavljen – Svako dijete je važno”, u okviru projekta “Moja škola,vrtić – za svako dijete“, kojeg u saradnji s Pavarotti centrom organiziraju JU „IV osnovna škola Mostar“, Srednja građevinska škola i PPU „Planet Montessori“. Program počinje u 11:00 sati.

Istoga dana, s početkom u 17:30, publici će svoj rad predstaviti i jedan dio kreativno-edukativnih radionica koje djeluju u sklopu redovnih aktivnosti Muzičkog centra Pavarotti. Radi se o Plesnom klubu „Flash“, horu „Pavarotti“, školi gitare „Legato“, te radionici animiranog filma, kojeg Pavarotti centar realizira u saradnji s klubom animatora „Neretva“.

(StarMo)