Naslovnica Mostar Parohijska kuća u Bijelom Polju: Provalnik je ušao kroz prozor…

Parohijska kuća u Bijelom Polju: Provalnik je ušao kroz prozor…

154

Mostar — Parohijska kuća pokraj Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u mostarskom naselju Bijelo polje jutros je obijena.

Po povratku iz škole djeca sveštenika Nebojše Radića zatekla su ispreturane stvari po kući, a provalnik je najvjerojatnije ušao kroz prozor – piše Top portal.

”Provalnik je ušao kroz prozor koji gleda na magistrani put M17, prebrao sobe, počeo hodnik, vjerovatno su ga djeca uplašila i pobjegao je kroz drugi prozor. Ništa od stvari nije otuđeno, iako su u kući bili ključevi od auta, laptopi, televizor. Novac i zlatno nije mogao naći, jer ih nije ni bilo u kući. Otuđene su dječije kasice u kojima je bilo nešto sitno novca”, navodi Radić.

Ovo nije prvi put da se dešavaju provale u objekte Srpske pravoslavne crkve na području Mostara. Krajem januara ove godine obijena je parohijska kuća, koja se nalazi neposredno pored Stare crkve u mostarskom naselju Bjelušine i odnesena je određena količina novca.

Prije toga provalnici su otuđili i određenu količinu novca iz Crkve u Blagaju.

Uprava Srpske pravoslavne crkvene opštine mostarske u Mostaru pozvala je danas nadležne organe, prije svih MUP HNK da hitno pronađe počinioce, kako najnovije provale u kuću bjelopoljskog paroha, tako i ranije provale i pljačke koje su se desile u Mostaru,
Žitomisliću, Blagaju i drugim vjerskim objektima u našem Kantonu.

(StarMo)