Naslovnica BiH “Pao” Viši inspektor u sektoru krim. policije MUP-a KS

“Pao” Viši inspektor u sektoru krim. policije MUP-a KS

161

Sarajevo — Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsila je sinoć u Sarajevu višeg inspektora u sektoru krim policije MUP-a KS – Adisa Prašovića.

Nezvanično, Prašović je uhapšen u okviru operativne akcije “Sky” u kojoj su ranije uhapšeni Admir Arnautović – Šmrk i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudin Gačanović.

Prašović je navodno “pao” tokom akcije prisluškivanja Šmrka i ostalih u ovom predmetu. On se tereti za krivična djela “Povreda tajnosti postupaka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Sud Bosne i Hercegovine je 22. septembra u predmetu Fahrudin Gačanović prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine i donio rješenje kojim je osumnjičenom Fahrudinu Gačanoviću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana hapšenja.

Fahrudin Gačanović osumnjičen je da je počinio krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi. U istoj akciji je uhapšen i Admir Arnautović, zvani Šmrk, dok je u bijegu Adnan Maglić.

Arnautović je, inače, jedan od menadžera Jale Brata i Bube Corellia.

(StarMo)