Naslovnica BiH “Pao” lažni inspektor i policajac iz Cazina

“Pao” lažni inspektor i policajac iz Cazina

520
foto arhiva

Cazin — Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Nedžada Velića (32) iz Cazina, osumnjičenog da je od oktobra prošle godine pa do maja ove godine na području Bosanske Gradiške izveo šest prevara, ali i jednu krađu.

Prijavljen je da se lakovjernim građanima, u namjeri da im izvuče pare, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao razne iznose, a konačna cifra mjeri se u hiljadama maraka.

Posljednja u nizu prevara zabilježena je 6. maja, kada je M. I. iz Bosanske Gradiške došao muškarac i predstavio se kao direktor firme iz Cazina, te rekao da želi kupiti kamion.

– Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv te od M. I. tražio i uzeo 500 eura pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Bosanskoj Gradišci. Potom je obećao M. I. da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega – pojašnjavaju izvori “Nezavisnih novina”.

 

(StarMo)