Naslovnica BiH Pandurević: To je dokaz da je Dodik lagao…

Pandurević: To je dokaz da je Dodik lagao…

160
Aleksandra Pandurević

Sarajevo — “Povećanje cijene plina za treći kvartal u iznosu od 23,3 odsto i to na zahtjev ruskog Gasproma, pokazalo da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nažalost lagao da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine”, kazale je Aleksandra Pandurević, član GO SDS, povodom odluke Vlade Federacije BiH da od 1. jula poveća cijene gasa za još 23,3 odsto.

Dodaje da je “brzina kojom je počeo i završio se petominutni ponoćni sastanak Dodika i Putina ukazivala da je riječ o Dodikovom izmoljenom selfiju”.

“Nažalost, vijest o još jednom velikom poskupljenju gasa to je i potvrdila i dokazala da su u laži kratke noge”, kazala je.

Pandurević ističe da će ovim cijena gasa u odnosu na decembar mjesec skočiti za više od 60 odsto i da većina građana BiH sebi neće moći priuštiti tople radijatore u zimskoj sezoni.

“Samo prije mjesec dana Dodik nam je obećao najjeftiniji gas na tlu Evrope, tvrdeći da je sa predsjednikom Putinom dogovorio da za nas nema poskupljenja do kraja godine. Ne vjerujem da je riječ o grešci u prevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ. Jasno je da za pet minuta nisu ni razgovarali o cijenama plina, nego je Dodik samo izmolio jedan predizborni selfi sa Putinom kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina – ocijenila je Pandurević.


 

(StarMo)