Naslovnica BiH Pandurević prozvala Dodika: Dajte da vidimo taj NATO dokument!

Pandurević prozvala Dodika: Dajte da vidimo taj NATO dokument!

408
Aleksandra Pandurević

Sarajevo — Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da institucije i javnost upozna s famoznim ”Planom reformi u BiH” i to prije slanja u Bruxelles.

“Dajte da vidimo taj dokument, da vidimo je li istina ono što govore Komšić, Džaferović, Zvizdić i zapadni ambasadori, a to je da su ‘NATO integracije odblokirane’, ili svi oni lažu a Dodik govori istinu”, izjavila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

“Ako danas ne reagiramo i ne zaustavimo ovu izdaju, za tri godine ćemo na Drini imati NATO granicu. Aktivacija MAP-a će vrlo brzo uslijediti, a kako se Dodik pokazao vrlo koperativnim i nagodnim, naravno da će NATO požuriti i zaokružiti svoj prostor i vrlo brzo nam uputiti i poziv za članstvo kako bi ga Dodik prihvatio do kraja mandata”, ističe Pandurević.

Dodik je, kaže ona, “do jučer uvjeravao kako je strano miješanje nedopustivo, da su stranci, posebno NATO i Amerikanci nedobronamjerni prema Republici Srpskoj”, a onda ti stranci napišu dokument koji on potpiše i čuva u sefu, krijući ga od naroda i institucija.

(StarMo)