Naslovnica Izdvojeno Pandurević: Bune se zbog gubitka kontrole nad CIK-om

Pandurević: Bune se zbog gubitka kontrole nad CIK-om

417

Banja Luka — Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana – kazala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpska demokratska stranka (SDS).

Istakla je da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK-a primoraju na podnošenje ostavke.

“Sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ-a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima”, navela je ona, saopćeno je iz SDS-a, prenose bh. portali.

SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje.

“Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Vijeća ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora”, navodi Pandurević.

Komentarišući SNSD-ov zahtjev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

“Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu”, navodi Pandurević.

(StarMo)