Naslovnica Region Palmer: Srbija i Crna Gora “treba da razgovaraju”

Palmer: Srbija i Crna Gora “treba da razgovaraju”

379

Washington — Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik State Departmenta za Zapadni Balkan Matthew Palmer.

Palmer je dao uvu izjavu povodom odluke Crne Gore da se Srbija za sada ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru usljed popuštanja mjera protiv novog korona virusa.

Palmer je za Glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju, ali dodaje da treba i “pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susjedom, kako će uticati na ljetnu turističku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji”.

“Ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i identifikuje put naprijed, u korist svih. Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi i treba da nađu način da rješavaju ta pitanja u partnerskom odnosu”, rekao je Palmer, prenosi Tanjug.

(StarMo)