Naslovnica BiH Palmer danas u BiH

Palmer danas u BiH

311

Sarajevo — Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Matthew Palmer danas stiže u Sarajevo.

Visoko rangirani američki diplomata sastat će danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali i sa ostalim zvaničnicima sa državnog i nižih nivoa vlasti.

Palmerova posjeta ocjenjuje se kao potvrda američke podrške pozitivnim procesima u BiH, ali i na cijelom Balkanu, naročito nakon vašingtonskog sporazuma Srbije i Kosova.

Kako smo ranije pisali, diplomatski izvori u Bosni i Hercegovini potvrdili su za portal StarMo da će zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Matthew Palmer u četvrtak posjetiti i Mostar. Prema našim izvorima, američki diplomata susrest će se i sa zvaničnicima parlamentarnih političkih stranaka, koje imaju svoje ogranke u Mostaru.

Vrlo je indikativno da je jedan dan posjete Palmer odvojio za Mostar, grad u kojem će, nakon 12 godina zastoja, konačno 20. decembra biti održali lokalni izbori.

Sve to pokazuje koliko je međunarodnoj zajednici, a pogotovo američkoj administraciji, Mostar bitan za daljnje političke procese u Federaciji BiH, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, ocjenuju naši izvori.

(StarMo)