Naslovnica Život Palestinci pozdravili pobjedu Bidena – Trump je bio “najgori”

Palestinci pozdravili pobjedu Bidena – Trump je bio “najgori”

341
Biden i Abbas

Ramalah — Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas danas je čestitao novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu na pobjedi za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i novoizabranoj potpredsjednici Kamali Harris.

Abbas je rekao je da se raduje saradnji s izabranim predsjednikom i njegovom administracijom na jačanju palestinsko-američkih odnosa i postizanju slobode, nezavisnsoti, pravde i dostojanstva za naš narod, kao i radu na miru, stabilnosti i sigurnosti, prenosi WAFA.

Nabil Shaath, specijalni izaslanik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, za Anadoliju je kazao da je administracija Donalda Trumpa bila najgora u historiji za Palestinu i Palestince.

“Za nas je dobro što ćemo se riješiti Trumpa. Međutim, ne očekujemo značajne strateške promjene u američkoj politici spram palestinskog pitanja”, rekao je Shaath.

I Mustafa Barghouti, generalni sekretar Palestinske nacionalne inicijative, kazao je da je sretan što iz Bijele kuće odlazi Trump, kojeg smatra najgorim američkim predsjednikom u modernoj eri.

“Trump je napravio pometnju u međunarodnoj politici i odnosima. Njegova takozvani sporazum stoljeća je bio najgora stvar koju je uradio Palestincima”, rekao je Barghouti.

(StarMo)