Naslovnica Mostar Pale baklje ispod križa za Vukovar i tzv. Herceg Bosnu

Pale baklje ispod križa za Vukovar i tzv. Herceg Bosnu

600
foto arhiva

Mostar — Tropletova mladež će večaras na brdu Hum iznad Mostara, ispod “jubilejskoga križa”, upaliti 28 baklji u znak sjećanja na 28 godina od “žrtvi Vukovara i obljetnice uspostave tzv. Hrvatske zajednice Herceg Bosna”.

Baklje će biti upaljene u 25 minuta do 8 sati (navečer) u spomen na 25. 8., “kada je počela agresija na grad Vukovar”. Biće upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici i time će se “odati počast žrtvi Vukovara, Škabrnje i svih stratišta te svih poginulih u Domovinskom ratu”.

“Vjerujemo da će kao i do sada iz svih mostarskih crkava krenuti tihe procesije poslije večernjih svetih misa a zajednička molitva biti u 19 sati u Vukovarskoj ulici” – javili su organizatori.

Ujedno su pozvali “sve građane a posebno pripadnike HVO” da 18.11. dođu u Vukovarsku ulicu, pomole se i zapale svijeću.

“Posebno pozivamo mlade Mostara i studente da nam se pridruže na Humu u 19.15 sati te da u 25 minuta do 8 sati zajednički zapalimo 28 baklji i time odamo počast žrtvi Vukovara i proslavimo obljetnicu uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna”, navodi se u saopštenju.

Većina lidera ugašene “Herceg – Bosne” u Haggu je proglašena krivom za brojne ratne zločine počinjene u BiH u okviru Udruženog zločinačkog pokreta. Vojni i politički lideri HRHB osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne.

(StarMo)