Naslovnica BiH Pakistanci krijumčarili migrante preko Drine u BiH

Pakistanci krijumčarili migrante preko Drine u BiH

273

Zvornik — Pripadnici Jedinice granične policije (JGP) Zvornik u četvrtak su u ranim jutarnjim satima lišili slobode dvojicu državljana Pakistana, nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 13 muških punoljetnih osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno na području općine Zvornik, u mjestu Tršić, kada su pripadnici ove jedinice uočili i zaustavili čamac koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH, javljeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe koje su upravljale čamcem, osumnjičene za činjenje kaznenog djela “krijumčarenje osoba”.

Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali koji potiču iz činjenja kaznenog djela, privremeno su oduzeti.

Dva osumnjičena državljana Pakistana jutros su uz Izvještaj o kaznenom djelu predani tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje, dok su krijumčareni migranti, koji su izjavili da dolaze iz Pakistana, predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

 

(StarMo)