Naslovnica Region Pahor: Nema krize, nema izbora u Sloveniji

Pahor: Nema krize, nema izbora u Sloveniji

85
Borut Pahor

Ljubljana — Borut Pahor, predsjednik Slovenije, izjavio je da u Sloveniji nema političke krize i da bi eventualni prijevremeni izbori, kako to traži opozicija, smanjili mogućnost da se država iskaže kao uspješna predsjedateljica Vijećem EU-a.
Poručio je i to da “izbori ne bi ništa promijenili”.

Nismo u političkoj krizi jer sve institucije djeluju, kazao je Pahor u nedjelju u razgovoru za Slovensku televiziju, dodajući da je zbog labilne i nesigurne većine vladajućih u parlamentu to zapravo stanje “povećane političke neizvjesnosti”, a ne politička kriza.

To stanje po njegovim riječima zbog zaoštrene političke retorike nije dobro i obje bi strane trebale smiriti retoriku i surađivati, posebno tijekom slovenskog predsjedanja Vijećem EU-a koje počinje 1. jula, prenosi Hina.

Pahor je, govoreći o kritikama koje se u dijelu domaće javnosti pojavljuju na račun vlade Janeza Janše u vezi pokušaja kontrole medija i neimenovanja delegiranih tužitelja u Europsko javno tužiteljstvo (EPPO), Pahor je kazao da “želi da smatra da te probleme vlada može riješiti do početka predsjedavanja Vijećem EU-a”.

 

(StarMo)