Naslovnica Region Pahor bio kod Vučića: Kaže da je zabrinut za Zapadni Balkan

Pahor bio kod Vučića: Kaže da je zabrinut za Zapadni Balkan

125
Borut Pahor

Beograd — Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom u Beogradu da svaki sastanak, a tako i ovaj, “može da bude kamen u kući mira koju pokušavamo da izgradimo u regionu”.

Pahor je rekao da je zabrinut i zbog toga što je zastao dijalog između Beograda i Prištine i da bi ga trebalo nastaviti.

Vučić je, pak – na zajedničkoj konferenciji za štampu, prenio da je sa Borutom Pahorom razgovarao o situaciji u regionu, bilateralnim odnosima, evropskoj perspektivi Srbije i svim temama od interesa za dve strane.

Vučić je rekao da je Pahor “osoba poznata kao podržavalac evropske integracije Zapadnog Balkana, a tako i Srbije”.

Kazao je da su razgovarali o regionalnoj stabilnosti i svim problemima.

“Govorili smo i o situaciji na KiM, našim odnosima, dijalogu u Briselu i problemima sa kojima se suočavamo trudeći se da se sačuvamo mir i stabilnost. Istakao sam značaj očuvanja mira, stabilnosti i sigurnosti za sve ljude u regionu, naglasio je Vučić.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor izjavio je, nakon sastanka sa Vučićem, da je zabrinut zbog nekih procesa i izjava koje se mogu čuti na Zapadnom Balkanu, a naročito u posljednje vrijeme, i poručio da EU na njih može da odgovori brzim i uspješnim širenjem na Zapadni Balkan.

(StarMo)