Naslovnica Život Ovoren Javni poziv za Mostarsku lisku

Ovoren Javni poziv za Mostarsku lisku

381
foto arhiva

Mostar — Narodno pozorište u Mostaru objavilo je Javni poziv za sudjelovanje na 17. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2020”, koji će se održati od 10. do 17. aprila sljedeće godine.

Pravo prijave imaju sva profesionalna pozorišta, trupe i ostale organizacijske forme profesionalne pozorišne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u umjetničkoj sezoni 2016./2019. do dana prijave (od 1. 09. 2016. godine do 15. 02. 2020.)

Nagrade Festivala dodjeljuje stručni žiri, i to Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju.

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave u konkurenciji Festivala, dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i žiri publike te žiri medija.

Rok za prijave na 17. “Mostarsku lisku” traje do 15. 02. 2020. godine, a pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar – www.npm.ba.

(StarMo)