Naslovnica BiH “Ovome nema mjesta u Tuzli”

“Ovome nema mjesta u Tuzli”

311
foto: Vlada TK

Tuzla — Oznaka ‘4S’ i riječ četnik osvanuli su jutros ispisani na privatnom automobilu predsjednika Skupštine TK, Žarka Vujovića.

Slučaj je prijavljen policiji i kako potvrđuju iz Uprave policije MUP-a TK, u toku su istražne radnje, prenosi federalna.ba.

Povodom ovog događaja, saopćenjem za javnost oglasili su se premijer i Vlada TK najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, smatrajući ga provokacijom i djelom kojem nema mjesta u Tuzli i TK, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja.

U saopćenju, koje potpisuje premijer Denijal Tulumović, još stoji: ”Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa. Posebno je to nedopustivo, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle.

Vlada Tuzlanskog kantona, sa mnom na čelu, zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i Tuzlanski kanton drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju”.

(StarMo)