Naslovnica Sport Ovog su vikenda 455. Skokovi sa Starog mosta

Ovog su vikenda 455. Skokovi sa Starog mosta

193
foto arhiva

Mostar — Sve je spremno za tradicionalne 455. skokove sa Starog mosta u Mostaru, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Kluba skakača u vodu “Mostari”.

Kompletna manifestacija ove godine će trajati tri dana, a centralni događaj planiran je za nedjelju s početkom od 16 sati.

Novitet su, između ostalog, skokovi za juniore na skakaonicama Mali Duradžik i Duradžik, visine šest i deset metara.

“Skakat će se na noge i na glavu, a nastupit će mladi skakači do 20 i do 24 godine. O broju učesnika još uvijek ne možemo govoriti, ali se očekuje da će to biti oko 20 skakača. Također, ove godine smo odlučili ponovo nakon duže pauze organizovati takmičenje u preplivavanju Neretve, na kojem će nastupiti mladi plivači članovi mostarskih klubova“, izjavila je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari“ Lorens Listo najavio je dolazak skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

“Prvi put će nam doći skakači sa Kosova, ukoliko uspiju dobiti vize. Riječ o četvorici skakača, koji odlično skaču. Poznajem ih jer sam i ja svojevremeno skakao u Đakovici“, rekao je Listo.

(StarMo)