Naslovnica Mostar Ovo su povrede koje je zadobio mladi Stočanin

Ovo su povrede koje je zadobio mladi Stočanin

1166
foto arhiva

Mostar — Mladić inicijala D.Đ. iz Stoca, koji je u nedjelju pretučen u Mostaru, zadobio je teške fizičke povrede, potvrdili su danas za portal StarMo izvori bliski medicinskim službama.

On je, nakon što je zajedno sa još dvije osobe iz Stoca napadnut od strane lica u crnim majicama “Ultrasa”, zadobio prelom jagodične kosti, zatim višestruke ogrebotine i hematome po licu, rekao nam je navedeni izvor.

Taj mladić će do daljnjeg ostati u mostarskoj Kantonalnoj bolnici “dr Safet Mujić”, saznaje se.

Podsjećanja radi, MUP HNK je u ponedjeljak ujutro saopštio da je u nedjelju u 17,45 sati Policijska uprava (PU) Mostar obaviještena od strane građana kako su u blizini Gradskog bazena u Ulici Mile Budaka (predratna Alekse Šantića, op. starmo) napadnuta tri muška lica od strane pet lica.

“Izlaskom na lice mjesta patrola policije je utvrdila da su napadnuti D. Đ.(2001.), koji je imao vidne povrede u predjelu glave, H. O. (2001.) koji se žalio na bolove u predjelu leđa i A. B. (2001.) koji je imao povrede u predjelu glave, svi iz Stoca.

Napadnuti su od strane NN muških lica u crnim majicama ‘Ultrasa’ sa kostolomcima, željeznim palicama i kamenjem, nakon čega su se udaljili u pravcu Silosa”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija dodaje i kako su povrijeđeni prebačeni u bolnicu dr. Safet Mujić, gdje su licu D.Đ. konstatovane teške tjelesne povrede. Upoznat je i Odjel krim. Policije, stoji na kraju saopštenja.

(StarMo)