Naslovnica Mostar Ovo su planovi Abraham Grupe za Aluminij – Nemamo nikakvih dugova!

Ovo su planovi Abraham Grupe za Aluminij – Nemamo nikakvih dugova!

452
foto: arhiva

Mostar — Naša grupa čvrsto vjeruje u budućnost aluminijske industrije u BiH. Ključno je osigurati provedbu zacrtanih ciljeva što podrazumijeva stabiliziranje postojeće proizvodnje i povećanje proizvodnih kapaciteta, osiguravanje veće produktivnosti, uvođene novih i gotovih proizvoda namijenjenih prvenstveno izvozu, a sve to pridonijet će otvaranju novih radnih mjesta, kako u našoj tvornici, tako i u tvrtkama vezanim za Aluminij – kazao je u razgovoru za Fenu direktor M. T. Abraham Grupe Isaac M. Tamir.

Plan ove kompanije za ponovno pokretenje dijela kmpanije iz Mostara, nedavno je prihvatila Vlada FBiH.

Prema riječima Isaaca M. Tamira, “plan je obnoviti proizvodnju na ljeto, ali kako se opak ne može predvidjeti utjecaj pandemije na lanac opskrbe, te će se zato morati mijenjati plan u hodu i prilagoditi se uvjetima na tržištu”.

– Radimo na provedbi našeg strateškog plana bez obzira na okolnosti i nadamo se da ćemo obnoviti proizvodnju čim ispunimo korake predviđene ugovorom – kaže Isaac M. Tamir.

Naglašav i kako nova – njihova firma Aluminij Industries d.o.o. “nema nikakvog duga”, te da je to “dug, koji se odnosi se na Aluminij d.d. Mostar”.

– Ne postoji veza između duga i obnavljanja proizvodnje – smatra Isaac M. Tamir i dodaje kako se se urazdoblju 2020.-2021. krenuti s 50.000 do 60.000 tona godišnje što je nešto manje u odnosu na proizvodnju Aluminija prije gašenja kada se proizvodilo 110.000 do 120.000 tona godišnje.

Nakon provedbe plana proširenja i unaprjeđenja za kojeg je zadužen poslovni partner kompanija NFC, planiramo podići proizvodnju na 75.000 do 90.000 tona – naglašava, između ostalog, direktor M. T. Abraham Grupe, uz napomenu kako se planira graditi i “elektrana na plin”.

(StarMo)