Naslovnica Mostar Ovo su najbolji studenti Univerziteta “Džemal Bijedić”

Ovo su najbolji studenti Univerziteta “Džemal Bijedić”

473
foto: Fena

Mostar — Zlatnim plaketama Unije studenata u srijedu je nagrađeno dvanaest najboljih studenta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru u akademskoj 2018/2019. godini.

Predsjednik Unije studenata Džani Pajić pojasnio je kako će nagradu dobiti po jedan student sa svakog od osam fakulteta i četiri univerzitetska studija koji djeluju na spomenutom Univerzitetu.

“Dodjela nagrada organizira se tradicionalno već treću godinu zaredom, a nagrađeni su studenti s najvećim ukupnim prosjekom ocjena u ovom ciklusu studija na svom fakultetu”, istakao je Pajić, prenosi federalna.ba, pozivajući se na Fenu.

Uz najbolje studente s Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, dodijeljene su i zahvalnice osobama koje su doprinijele radu i razvoju Unije studenata u proteklim godinama.

Studentica drugog ciklusa studija na Fakultetu humanističkih nauka Nikolina Mučibabić kazala je kako nagrada za nju predstavlja krunu uspjeha te kako joj je velika čast biti među nagrađenim studentima.

“Prosjek mojih ocjena je 9.6, a za taj uspjeh potrebno je mnogo truda, ulaganja, žrtve i odricanja”, kazala je ona.

Uz Nikolinu Mučibabić, nagradu je primila i studentica drugog ciklusa studija na Agromediteranskom fakultetu Belmana Gerin, studentica Ekonomskog fakulteta Esmeralda Šutalo, student Fakulteta informacijskih tehnologija Nedžad Alibegović, studentica Građevinskog fakulteta Ilma Špago, te student Mašinskog fakulteta Enis Rahić.

Nagrađena je i studentica Nastavničkog fakulteta Jelena Mihić, student Pravnog fakulteta Amin Zaklan, te studentica Poslovne informatike Sara Kljajić, kao i student Zdravstvene njege Adi Maksumić, studentica Dizajna interijera Nađa Hodžić, te Medina Pelja, studentica Turizma.

Unija studenta dodijelila je i zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su u proteklom periodu podržavali rad Unije studenata.

Među ostalim, dobitnici zahvalnica su član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH Edin Mušić, federalni ministri Edin Ramić, Zora Dujmović i Elvira Dilberović te kantonalni ministar Rašid Hadžović.

Plakete najboljim studentima uručene su u mostarskom Centru za kulturu, a uručio ih je predsjednik Unije studenata Džani Pajić.

(StarMo)