Naslovnica Život Ovo su dobitnice nagrade Nijaz Slipičević

Ovo su dobitnice nagrade Nijaz Slipičević

312

Mostar — Ovogodišnje nagrade “Nijaz Slipičević” osvojili su Emina Kapetanović, Rijalda Džiho i Mostarske kiše, a svečana dodjela održat će se 20. rujna u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati.

Građani Mostara glasali su preko Facebook stranice Fondacije Slipičević između 7 nominiranih te odlučili da prva nagrada ”Nijaz Slipičević” ide mladoj studentici FIT-a, Emini Kapetanović za izvrsne rezultate u polju informatičkih nauka, pobjedu na FIT Coding Challengeu i osmišljanje aplikacije koja pomaže osobama koje su doživjele moždani udar.

Drugu nagradu “Nijaz Slipičević” osvojila je mostarska karatašica Rijalda Džiho za svjetsku bronzu i evropsko srebro, istaknute rezultate u borilačkim sportovima i pronošenje sportske slave Mostara u svijetu. Treću nagradu “Nijaz Slipičević” osvojio je čuveni muzički kolektiv Mostarske kiše za kontinuiran rad s mladima, odgajanje generacija muzičkih talenata i promociju muzičke kulture u Mostaru.

Fondacija Slipičević će i ove godine, po drugi put, dodijeliti plaketu Nijaz Slipičević kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete Nijaz Slipičević za 2020. bit će legenda skokova sa Starog Mosta Lorens Listo, za popularizaciju tradicije skokova sa Starog Mosta među mladima i očuvanje mostarske “laste” kao brenda i stila koji simbolizira grad.

Inače, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, ove godine će dodjela nagrada biti održana bez publike, a građani će moći pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević, prenosi Fena.

(StarMo)