Naslovnica Mostar Ove godine “blizu 800 izlagača” na Mostarskom sajmu

Ove godine “blizu 800 izlagača” na Mostarskom sajmu

402

Mostar — Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak je na današnjoj press konferenciji kazala da je “zadovoljna odzivom izlagača na Sajam i da su kapaciteti sajma “već odavno popunjeni”.

Uz izlagače iz skoro 28 zemalja svijeta, na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se oko 50.000 posjetilaca.

Ovogodišnji 23. međunarodni sajam privrede – Mostar 2020. održava se u partnerstvu sa Republikom Mađarskom i okupit će blizu 800 izlagača iz 28 zemalja svijeta.

“Republika Mađarska je prisutna na našem sajmu od samih njegovih početaka. Mogu slobodno kazati da je naš poslovni odnos prerastao u prijateljski, a uostalom i mađarski premijer Viktor Orban ističe kako Mađarska BiH smatra počasnim susjedom. Zbog toga nam je iznimno drago što je Mađarska ove godine zemlja partner jer će to još više učvrstiti naše poslovne i prijateljske veze”, kazala je Bošnjak.

Ambasador Republike Mađarske u BiH Krisztián Pósa kazao kako je čast biti zemlja partner Mostarskog sajma.

“Bilateralni odnosi BiH i Mađarske su odlični i ne postoji niti jedno otvoreno pitanje. Mađarska pruža podršku BiH na putu ka Evropskoj uniji. Naša bilateralna robna razmjena raste. U 2018. godini ostvarili smo 598 miliona što je 6,2 posto više nego godinu dana ranije i prvi put je premašeno 500 miliona eura”, kazao je mađarski ambasador.

(StarMo)