Naslovnica Politika “Ovakvo stanje nikom ne odgovara”

“Ovakvo stanje nikom ne odgovara”

375

Sarajevo — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović je nakon sjednice Zajedničkog kolegija oba doma državnog parlamenta izjavio novinarima da je atmosfera koju su imali bila više nego dobra, te smatra da idu u dobrom pravcu kada je u pitanju uspostava Vijeća ministara BiH, odnosno rad Parlamentarne skupštine BiH.

On je ohrabren načinom kako su danas radili kad je u pitanju priprema njihovih narednih aktivnosti, te da su sve tačke dnevnog reda koje su imali formalno završene.

“Jedna od stvari je i to da ćemo vjerovatno u petom mjesecu biti domaćini senata parlamentarnih skupština Evrope”, najavio je Čović, prenosi federalna.ba.

Kazao je da je njegov optimizam u duhu razgovora koje vode u posljednje vrijeme.

“Čini mi se korak po korak da mi lagano sustižemo nešto što stoji već 13 mjeseci ispred nas, da imamo puninu rada Parlamentarne skupštine i Vijeće ministara u novom sazivu”, naveo je Čović.

Najavio je da će sutra u Mostaru biti održani razgovori delegacija HDZ-a BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Vjerujem, ako to sve bude kako je planirano, da vrlo brzo imamo sastanak predstavnika tri političke opcije, čime bi formalno trebali završiti ovu priču”, kazao je Čović.

Čini mi se, dodao je, da bi atmosfera povjerenja koja se gradi trebala u konačnici dati rezultate “jer mislim da je ovo stanje neodrživo dalje ovako, mislim da nikome ne odgovara“.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)