Naslovnica Život Ovako je održan 18. Mostar Blues & Rock Festival

Ovako je održan 18. Mostar Blues & Rock Festival

145

Mostar — Osamnaesto izdanje Mostar Blues & Rock Festivala (MBRF) održano je u posebnim okolnostima, prilagođenima mjerama restrikcije zbog pandemije koronavirusa.

Festival je, kako su saopštili organizatori, urađen 17. i 18. jula na poseban način, bez publike, u Studiju “A” Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Kompletan sadržaj Festivala snimio je BHRT, pa će publika u jesenjoj programskoj šemi vidjeti i čuti šta se dešavalo na toj tradicionalnoj manifestaciji.

Festival je otvorila mlada grupa nastala u Mostar Rock School, New Soul Generation. Zatim je nastupila grupa Mustang, sa hard-rock repertoarom.

Nastupili su zatim doajeni mostarske blues/rock scene, Bad Blues Band Bulevar, svirajući gotovo u potpunosti autorske kompozicije.

Drugu programsku večer je otvorio duet Summertime Blue, a zatim je nastupio Kultni Arpa Band. Na zatvaranju festivala je svirala grupa Majerski Trio, izvodeći blues-rock klasike čiji su autori JJ Cale, Eric Clapton, Jimi Hendrix i drugi.

“Uz nadu da ćemo idući Mostar Blues & Rock Festival održati pred brojnom publikom, i da će muzika nastaviti da nam ispunjava srca, iskreno se želimo zahvaliti Gradu Mostaru, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Muzičkom centru Pavarotti, Mostar Rock School i BHRT-u”, saopštio je Organizacioni tim Mostar Blues & Rock Festivala.

(StarMo)