Naslovnica Mostar Otvorena manifestacija “Dani trešnje”

Otvorena manifestacija “Dani trešnje”

174

Mostar — Manifestacija “Dani trešnje”, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovo je otvorila svoja vrata za posjetitelje.

Prema najavama, na sajmu će se predstaviti oko tri stotine izlagača iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, javlja BHRT.

Ove godine zemlja partner je Crna Gora, a prema riječima direktora sajma Salema Bubala, upravo je Crna Gora zemlja koja će uspostaviti i pokidane i nove poslovne veze, posebice u oblasti gospodarstva, poljoprivrede, prehrane, ali i turizma.

“Možemo omogućiti ovim ljudima, koji žele da rade, da se promovišu, da turistički proizvodi dođu do svih, na pravi i vjerodostojan način”, kazao je Bubalo.

Moto ovogodišnjeg sajma je promocija suvenira, rukotvorina, ali i zaštita starih zanata. Mnogi od njih će se moći vidjeti upravo ovdje, na sajmu.

foto: Facebook

Također, u sklopu sajma biće potpisan i sporazum o prijateljstvu i suradnji između Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije. Planirana su i naučna predavanja, a jedno od njih se tiče upravo trešnje, hercegovačkog brenda, kao kulture gospodarskog i društvenog razvoja.

Sajam će svoja vrata držati otvorenim za sve posjetitelje do petka, do 15 sati.

(StarMo)