Naslovnica Mostar Otvoren peti Poligon

Otvoren peti Poligon

152

Mostar — Performansom Ilije Puljića, promocijom romana “Mladenka kostonoga” i razgovorom s književnikom Želimirom Perišem u četvrtak je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru održana prva veče 5. Festivala književnosti i kulture “Poligon”.

Direktor Festivala Mirko Božić, koji je razgovorom s književnikom Perišem otvorio ovogodišnju manifestaciju, kazao je kako je Poligon važan za kulturu u Mostaru.

– Važan je kao i svaki dodatni kulturni sadržaj ili događaj koji se može ponuditi ljudima, jer se publika na taj način odgaja, a što više izbora ima, to se i ukus može bolje izbrusiti. Poligon okuplja imena iz cijele regije, ali i Europe i svijeta, a osim toga dajemo dosta naglaska na suradnju s obrazovnim institucijama i taj neki multimedijalni element gdje surađujemo s umjetnicima iz drugih žanrova – istaknuo je Božić.

Dodao je kako je zbog cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa u jednom trenutku mislio kako od ovogodišnjeg izdanja Poligona neće biti ništa.

– Ipak smo uspjeli sve organizirati, imali smo prepreke u smislu nemogućnosti dolaska gostiju izvana, mnogi festivali su odgođeni ili prebačeni na online platforme, ali mi se ne damo i nadamo se kako će i ove godine sve proći kako treba – kazao je Božić.

(StarMo)