Naslovnica Sport Otkrivena prevara: Nudili izmišljene utakmice!

Otkrivena prevara: Nudili izmišljene utakmice!

349
foto: arhiva

Sarajevo — Kako su se zbog globalne pandemije novog koronavirusa “gasila” sportska, pa tako i fudbalska takmičenja, kladionice su ostajale bez materijala za svoje klijente.

Mnoge svjetske kladionice su posegnule za inovativnim idejama i novim “igrama” kako bi nastavile zarađivati barem nešto, a neki su se jednostavno odlučili na klasičnu prevaru, prenosi portal SportSport.ba.

Ukrajina je bila među posljednjim zemljama u Evropi koja je zaustavila svoje fudbalska takmičenja, ali je zato prva iz koje stiže priča o ozbiljnoj kladioničarskoj prevari.

Istina, za sada nije jasno da li su neke ukrajinske kladionice i same prevarene ili su učestvovale u prevari.

Kako je sport u velikoj mjeri stao u Evropi, kladionice su krenule u očajničku potragu za događajima koje bi mogle uvrstiti u svoje ponude i tako su pronašle “Azov kup”, takmičenje koje nikada nije odigrano.

Naime, krajem prošlog mjeseca se u ponudama ukrajinskih kladionica našao prijateljski turnir – reklamiran na Facebook stranici tamišnjeg niželigaša FC Berdyanska.

“Azov kup” je predstavljen kao prijateljski turnir ukrajinskih niželigaša, a “odigrane” su četiri utakmice prije nego što je otkriveno da je sve izmišljeno. Niti je bilo turnira, niti utakmica.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)