Naslovnica Sport Otkazan tradicionalni turnir u Sarajevu

Otkazan tradicionalni turnir u Sarajevu

248
foto: ilustracija

Sarajevo — Zbog porasta broja zaraženih virusom korona otkazan je šesnaesti po redu Memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić”, saopšteno je iz Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe”. Turnir se trebao održati 4. i 5. septembra.

“U proteklih pet mjeseci pregovarali smo, dogovorili pa otkazivali nastupe više od 15 vrhunskih košarkaških kolektiva sa prostora Evrope, ali novi rast zaraženih korona viruson iznova je pravio nepremostive prepreke”, navode iz Udruženja, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Na ovogodišnjem turniru trebali su učestvovati Košarkaški klub (KK) „Budućnost“ iz Crne Gore, KK Partizan iz Srbije, KK Metropolotans iz Francuske, te Igokea iz Aleksandrovca.

U petak 28. 8. 2020. gosti iz Francuske i Srbije, nakon konsultacija sa ljekarskim timovima, obavijestili su da odustaju od dolaska u Sarajevo.

“Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta, a sportske i kulturne manifestacije naročito trpe i ispaštaju“, navodi se u saopštenju.

Navode kako je Javni servis Bosanskohercegovačka televizija (BHT1) željela osigurati prenos utakmica, te da su imali podršku ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) Kenana Alikadića.

“Na kraju obećavamo da ćemo, uz prihvatljive epidemiološke prilike, već naredne godine u Sarajevu organizovati vrhunski košarkaški događaj u čast najboljeg sportiste kojeg je BiH ikada imala i najtrofejnijeg evropskog košarkaša”, poručili su iz Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe”.

(StarMo)