Naslovnica Region Otac napadača pušten na slobodu

Otac napadača pušten na slobodu

609
foto arhiva

Zagreb — Otac 22-godišnjeg napadača s Markovog trga u utorak je pušten na slobodu nakon što je uhapšen, a potom i ispitan na Općinskom državnom tužilaštvu u Sisku.

Tužilaštvo u saopćenju navodi da je 13. oktobra 2020. zaprimilo policijsku krivičnu prijavu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1961. zbog sumnje na krivično djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija, prenose hrvatski mediji.

Riječ je o oružju i municiji pronađenima u pretresu nekretnina u mjestu Kletište koje koristi otac 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je jučer na Markovom trgu pucao po zgradi vlade i pritom ranio policajca, a zatim počinio suicid.

Tužilaštvo navodi da je u dvorišnim prostorijama svoje porodične kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim nišanima i prigušivačem te više od hiljadu komada razne municije.

“Osumnjičeni je po primitku krivične prijave ispitan u ovom državnom tužilaštvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora…, pušten na slobodu”, stoji u saopćenju.

Policije je ranije izvijestila da su uz puške s optičkim nišanima i prigušivačima kod 59-godišnjaka pronašli 1169 komada razne municije.

Još nije poznato da li je automatska puška kojom je 22 pucao po Trgu sv. Marka i pištolj kojim je sebi oduzeo život iz očevog arsenala.

(StarMo)