Naslovnica Politika Oštro napali Milanovića zbog micanja bista sa Pantovčaka

Oštro napali Milanovića zbog micanja bista sa Pantovčaka

368

Zagreb — Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika “minorizirao i odbacio povijest Hrvata”.

“Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto”, napisao je Milijan Brkić na svom facebook profilu.

Dodao je kako “iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest”.

“Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima”, ocijenio je Brkić – prenosi HRT.

I saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti) osudio je odluku predsjednika Republike Zorana Milanovića o micanju bisti hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika, ustvrdivši da su oni time izjednačeni s, kako je rekao, “zločincem Josipom Brozom Titom”.

Zekanović je u slobodnom govoru u Saboru rekao kako je nakon izbora Zorana Milanovića za predsjednika Republike glavno pitanje bilo hoće li Titova bista biti vraćena u Ured predsjednika na Pantovčak.

(StarMo)