Naslovnica Sport Ostavka Seada Kajtaza: Veležu ne namještati igre!

Ostavka Seada Kajtaza: Veležu ne namještati igre!

1934
Sead Kajtaz; Screenshot: YouTube - ilustracija

Mostar — Savjetnik u Fudbalskom/Nogometnom savezu BiH i legendarni igrač Rođenih, Sead Sejo Kajtaz, namjerava podnijeti ostavku koju obavlja u krovnoj kući bh. fudbala, ekskluzivno saznaje portal StarMo.ba.

Kajtaz je, kako saznajemo, razočaran javno izrečenim stavovima predsjednika F/NS BiH, Vice Zeljkovića, ali i odnosom Saveza prema njemu najdražem klubu.

Bivša „sedmica“ Veleža, saznajemo, smatra da je predsjednik F/NS BiH Vice Zeljković iznio cijeli niz stavova koji su imali za cilj da manipulišu javnošću i unesu dodatnu smutnju.

Osim toga, Kajtaz smatra da Zeljković nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora, što je samo otvorilo mogućnosti za daljnje manipulacije i podmetanja u javnosti.

Prema našem izvoru, Sead Kajtaz izričito tvrdi kako je FK Velež njegov jedini i prvi izbor, te da će učiniti sve da se Rođenima i rukovodstvu kluba obezbjedi jednakopravan status, te da se mostarskom klubu ne namještaju igre, s ciljem urušavanja, ne samo ovog kluba, nego i kompletne fudbalske scene u BiH.

StarMo portal saznaje da će Sead Kajtaz o svojoj ostavci tokom dana obavijestiti Fudbalski/Nogometni savez BiH, odnosno predsjednika Zeljkovića.

Kako saznajemo, danas se očekuje i zasjedanje Uprave FK Velež, sa ciljem odgovora na drakonske kazne izrečene Veležu i Upravi, i prije okončanja zvanične istrage i izvještaja sudijske organizacije.

(StarMo)