Naslovnica Mostarski izbori 2020 Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar: Pomozite Srbima u Mostaru…

Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar: Pomozite Srbima u Mostaru…

342
foto arhiva

Mostar — Iz Izbornog štaba liste ’’Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar’’ pozvali su Mostarce koji imaju lične dokumente u ovom gradu da izađu na izbore koji se održavaju 20. decembra i “pomognu Srbima da prvi put nakon rata izaberu svoje predstavnike u vlasti”.

Mostarski Srbi na izbore izlaze okupljeni na Listi “Ostajte ovdje- Zajedno za naš Mostar” iza koje stoje dvije stranke – SNSD i SDS, a podršku i učešće na listi i u izbornoj kampanji uzela su i sva srpska udruženja. Jedinstvo i odlučnost da se nastupi jedinstveno pozdravila je i Srpska pravoslavna crkva.

Iz Izbornog štaba ”Ostajte ovdje” poručuju da su ovi lokalni izbori sigurno od velikog, ako ne i presudnog značaja za opstanak i položaj srpskog naroda u Mostaru. Podsjećaju da Srbi nikada nakon rata u Gradskom vijeću Mostara nisu imali svoje predstavnike, a sada prvi put vide šansu da se pokušaju izboriti za svoje mjesto.

“Srbi su svih godina nakon rata birani sa listi bošnjačkih i hrvatskih stranaka i bili su isključivo glasačka mašinerija svojih stranačkih baza pogodujući tako interesima drugih naroda. Stoga su ovi lokalni izbori šansa da Srbi izaberu svoje predstavnike, a pomoć sunarodnika koji žive u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a imaju dokumente u Mostaru bila bi velika”, navodi se u saopštenju.

(StarMo)