Naslovnica Mostar Osnovci iz HNK slikali i crtali na temu epidemije

Osnovci iz HNK slikali i crtali na temu epidemije

248
sa otvaranja izložbe u Centru za kulturu

Mostar — Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na temu “Život u doba epidemije covid-19 očima djeteta” otvorena je u petak u Mostaru, a autorima tri najbolja rada uručene su prigodne nagrade.

Nagrađeni su Džejla Šoše iz Čapljine, Mateo Musa iz Mostara i Ema Borozan iz Stoca, a nagrade je uručila pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Alma Kozo.

Ona je istakla kako to ministarstvo već tradicionalno obilježava Međunarodni dan djeteta, odnosno “Dječiju sedmicu” te da su ove godine zbog epidemiološke situacije nastojali da obilježavanje protekne bez većih priredbi i okupljanja.

– U saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK putem škola objavili smo javni poziv na temu “Život u doba epidemije covid-19 očima djeteta”. Djeca su zaista bila uspješna i vrijedna te je na današnjoj izložbi u Centru za kulturu predstavljeno 146 radova iz svih škola s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona – kazala je Kozo.

U sklopu obilježavanja “Dječije sedmice” Ministarstvo je, osim izložbe dječijih radova, ranije organiziralo i podjelu hiljau školskih torbi za socijalno ugroženu djecu na području HNK te priredilo video-materijal u saradnji sa studentima socijalnog rada i nevladinom organizacijom “DIGNITET”, kojim se promoviraju prava djeteta.

(StarMo)