Naslovnica BiH Osmanović: Predložiti drugu osobu umjesto Božovića

Osmanović: Predložiti drugu osobu umjesto Božovića

468
Adil Osmanović

Sarajevo — Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Adil Osmanović ponovio je danas da bi “trebalo obaviti dodatne konsultacije kada je u pitanju imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice”.

Osmanović posebno napominje da se u ovom slučaju “ne radi o bilo kakvoj trgovini”, ali je SDA očekivala da će koalicioni partneri ispoštovati dogovor da za ministra tog resora bude predložena osoba iz reda profesora koja je nije bila politički angažirana iz reda Ostalih.

Smatra da je dobro što se danas neće razmatrati to pitanje jer je ostavljeno vremena da se obave dodatni razgovori i postigne dogovor, no Osmanović kaže da bi najbolje bilo da se na tu poziciju “predloži druga osoba što bi bilo dobro i za odnose unutar koalicije”.

Odbacio je mogućnost bilo kakvog blokiranja rada državnih institucije imajući u vidu da je formiran novi saziv Vijeća ministara koji funkcionira iako je SDA smatrala da bi trebalo imati cjelokupan saziv prije imenovanja.

Mi smo i tada govorili da sačekamo, da prođu sve provjere i da onda u paketu sve razmatramo – podsjetio je Osmanović, prenosi Fena.

(StraMo)