Naslovnica BiH Osmanović o Dodikovim izjavama: Potpuno je nedopustivo…

Osmanović o Dodikovim izjavama: Potpuno je nedopustivo…

180
Adil Osmanović

Sarajevo — Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović osudio je “prijeteće izjave Milorada Dodika prema osoblju Ureda Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini” (OHR).

Potpuno je nedopustivo da jedan visoki zvaničnik države Bosne i Hercegovine širi animozitet koji može rezultirati ugrožavanjem sigurnosti međunarodnog diplomatskog osoblja.

Jedna je stvar politička rasprava, a druga ugrožavanje ljudi što je protivzakonito i ispod granice dostojanstva normalnog državnog zvaničnika, poručuje Osmanović.

U saopćenju za javnost se ističe da je ključna greška OHR-a, čak u većoj mjeri i Vijeća za implementaciju mira, to što nisu na vrijeme zauzeli odlučniji stav prema Dodiku u smislu direktnijeg adresiranja i sankcioniranja njegovog destruktivnog i antidejtonskog ponašanja.

On jedan dan, navodi Osmanović, omalovažava pomoć Evropske unije i širi mržnju prema Briselu, drugi dan ugrožava osoblje OHR-a, a neprestano vrijeđa državu BiH i narušava Dejtonski mirovni sporazum.

(StarMo)