Naslovnica Politika Osmanović: Moguće su i “određene prekompozicije” u vlasti

Osmanović: Moguće su i “određene prekompozicije” u vlasti

228
Adil Osmanović - SDA

Sarajevo — Potpredsjednik SDA i poslanik te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Adil Osmanović kaže da SNSD-u “nije bio mudar potez” to što su, umjesto povratka Senada Bratića na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, na tu poziciju postavili “svog Bošnjaka” Denisa Šulića.

U intervjuu za „Insajder“ Osmanović, između ostalog, ne isključuje mogućnost da ukoliko kriza u funkcionisanju vlasti na nivou BiH potraje, “ne dođe do određenih prekompozicija”.

“Nismo odredili nikakve vremenske rokove kad je u pitanju funkcionisanje države, ali voljeli bismo da parlamentarna većina i Savjet ministara BiH budu što efikasniji i bolji”, kaže Osmanović.

Očekivali smo da će SNSD, sa svojim koalicionim partnerima, imati toliko dalekovidnu politiku da na tu poziciju vrati smijenjenog Senada Bratića. Naravno da će to dalje zakomplikovati političku komunikaciju i dogovore sa SNSD-om, kad je u pitanju i federalni i državni nivo, s obzirom da SDA u Federaciji BiH ima jednu stabilnu većinu sa svojim koalicionim partnerima, kao i na nivou BiH. Vidjećemo šta će dalje biti. Politički subjekti treba da razgovaraju.

Smatram da SNSD-u to nije bio mudar potez – navodi Osmanović.

(StarMo)