Naslovnica Politika Osmanović: HDZ “u stalnom kontaktu” sa SNSD-om

Osmanović: HDZ “u stalnom kontaktu” sa SNSD-om

133
Adil Osmanović

Sarajevo — Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović ocijenio je da su predstavnici HDZ-a u stalnom kontaktu sa SNSD-om, te da su pokušali danas opstruirati održavanje sjednice Predstavničkog doma.

Kaže da Klub SDA smatra da Predstavnički dom treba raditi zbog čega su podsjetili sve izabrane poslanike da je jedino mjesto Predstavnički dom gdje je potrebno raspravljati o svim problemima i tražiti rješenja.

– Blokada je najgore moguće rješenje koje mi ne možemo i ne smijemo prihvatiti – dodao je Osmanović.

Budući da na današnjoj sjednici Proširenog kolegija nije usvojen dnevni red za sjednicu Predstavničkog doma, Osmanović je kazao da je takav ishod situacije jer na sjednici nije bilo kvoruma za odlučivanje.

– Nakon što je poslanici HDZ-a Borjana Krišto i Nikola Lovrenović napustili sjednicu Proširenog kolegija pristupili smo glasanju na samoj sjednici doma. Vidjeli smo da smo imali opću većinu za usvajanje dnevnog reda, ali nismo imali entitetsku većinu što podrazumijeva da treba održati drugi krug glasanja kada se sazove naredna sjednica – pojasnio je Osmanović.

(StarMo)