Naslovnica Sport Osim pred revanš Rođenih na Malti: Ima loših stvari, a ima i...

Osim pred revanš Rođenih na Malti: Ima loših stvari, a ima i dobrih

170
Amar Osim

Malta — Trener Veleža Amar Osim uoči revanša u drugom kolu kvalifikacija Konferencijske lige smatra da Hamrun Spartans nije nesavladiv. Rođeni su u prvom duelu na Grbavici poraženi sa 1:0.

Revanš je na programu večeras od 20 sati na stadionu Centenary, s plastičnom podlogom. Mostarci su na Maltu stigli jučer, a sinoć su odradili trening.

– U gradu gdje smo smješteni jako je sparno, na stadionu malo “pirka” vjetar što je odlično. Stadiončić je sladak. Mada bi bilo bolje da igramo pored na nacionalnom, ali nešto ga prave – rekao je Amar Osim i onda se osvrnuo na utakmicu.

– Ima loših stvari, ima dobrih. Loša stvar je što imamo rezultat koji nije baš optimalan i što ekipa protiv koje igramo ima kvaliteta. Dobra stvar je što znamo neke stvari što nismo znali. Drugačije je kad igraš s nekim uživo, drugačije kad gledaš na televiziji. Ako uradimo sve što je u našoj moći, što nismo učinili u prvoj utakmici, imamo se čemu nadati. Mislim da ta ekipa, bez obzira na kvalitet, nije nesavladiva. Ima dosta stvari koje se mogu iskoristiti. Do nas će biti da li ćemo to uspjeti, ili ne – dodao je Osim.