Naslovnica BiH OSA i policijske agencije analiziraju prijetnje tužiteljici Tadić

OSA i policijske agencije analiziraju prijetnje tužiteljici Tadić

412
Gordana Tadić

Sarajevo — Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) Mirsad Vilić kazao je danas kako je dodatno podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice.

“Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH je dodatno podigla nivo sigurnosti štićene osobe kao i njene porodice”, potvrdio je Feni direktor Vilić, istaknuvši kako će poduzete mjere i radnje ostati na snazi do daljnjeg, prenose bh. portali.

Komentirajući pitanje u vezi s prijetnjama upućenim putem društvenih mreža glavnoj tužiteljici Tužitlaštva BiH i njenoj porodici, Vilić je precizirao kako nadležne policijske agencije i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH) analiziraju te prijetnje.

Dodao je kako je DKPTBiH u stalnom kontaktu s Ministarstvom sigurnosti BiH, OSA-om BiH i nadležnim policijskim agencijama, koje su uključene u rad na rasvijetljavanju spomenutih prijetnji.

Informaciju o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici ranije je potvrdio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, zbog čega je zatražio promtno reagiranje nadležnih institucija.

U međuvremenu, i iz OSA-e BiH su naveli da su angažirani na istrazi u vezi s ovim slučajem, odnosno na utvrđivanju činjeničnog stanja u povodu spomenutih prijetnji.

(StarMo)