Naslovnica Politika Oručević: SDA ima “stara lica” i “repove”, a Kordiću “trebamo pomoći”

Oručević: SDA ima “stara lica” i “repove”, a Kordiću “trebamo pomoći”

470
Safet Oručević

Mostar — HDZ je napravio iskorak i doveo novog čovjeka i novo lice, a SDA nije donijela novu atmosferu mada mislim da je trebala – kazao je bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević u razgovoru za Dnevni list.

Naglašava i da “u SDA imamo stara lica, stare repove i nismo dobili potpunu energiju za Mostar”, ali da je “to je njihov izbor”.

– Ta Koalicija je trebala da bude nešto novo što će promijeniti stanje, a SDA je napravila status quo i izigrala principe Koalicije. To je njihova stvar. HDZ je doveo one koji su dobili najviše glasova, a SDA one koji su ukrali najviše glasova. To je zaključak zadnjih izbora. Zato je odgovoran CIK BiH i njihovo kriminalno ponašanje, kada je Mostar u pitanju ne zaslužuje nikakvo povjerenje – kazao je Oručević.

Oručević tvrdi i da je “dolaskom novog gradonačelnika vidio iz njegvih prvih poteza da smo mi dobili jednog čovjeka kome se može odati priznanje da se polako ali dobro snalazi, a naravno vidjet ćemo šta će vrijeme pokazati”.

– Ako neko ima 100 dana pravo da ga se ne komentira i ne kritikuje, jedan gradonačelnik koji je došao nakon 15 godina bezvlašća ima pravo na 300 dana da sagleda situaciju i napravi pravi put. Meni se čini da je dobro krenuo i da iskreno i pošteno prilazi svim problemima. To je jedan ostvaren čovjek koji zna gdje vodi i mislim da mu sada svi trebamo pomoći – kazao je za Dnevni list Safet Oručević.

(StarMo)