Naslovnica Politika Oručević opet nudi svoj “puni doprinos”…

Oručević opet nudi svoj “puni doprinos”…

805
Safet Oručević

Mostar — Bivši gradonačelnik Mostara i povremeni biznismen, Safet Oručević, opet je javnosti u BiH ponudio svoje “dobre usluge” i “puni doprinos” u vezi Mostara i rješavanja dugogodišnje političke krize u ovom gradu.

U izjavi koju prenosi portal Faktor.ba, Oručević je tako još jednom ponovio da se ne želi kandidovati na izborima, “iako je tri puta pobjeđivao HDZ”.

“Želim pomoći da Mostar izađe iz krize. Inače, zagovornik sam zajedničke liste probosanskih stranaka i u slučaju takve ideje, sigurno bi dao i svoj puni doprinos” – kazao je Oručević za Faktor.ba.

Treba podsjetiti kako je Oručević iz politike Grada Mostara izašao još prije skoro 20 godina i to kada je svojevoljno, praktični naprečac, napustio poziciju gradonačelnika Mostara i to bez velikih objašavanja zašto se odlučio na taj potez. Nikada kasniije Oručević nije izašao na bilo kakve izbore, iako je bio javno vrlo blizak Stranci za BiH i lideru te stranke Harisu Silajdžiću.

Iako tvrdi da se nije politički angažovao u nedavnom razgovoru za magazin ‘Mreža’ FTV-a javno je priznao da je učestovao u pregovorima oko Statuta grada Mostara, pod okriljem OHR-a i bivšeg Visokog predstavnika Paddyja Ashdowna.

Dijelovi tog statuta su kasnije osporeni od strane Ustavnog suda, zbog čega je i nastala dugogodišnja politička kriza u Mostaru.

 

(StarMo)