Naslovnica Sport Orka se vratila iz Zagreba sa sedam medalja

Orka se vratila iz Zagreba sa sedam medalja

350
mostarski plivači u Zagrebu

Zagreb — Na 47. međunarodnom plivačkom mitingu “Mladost 2019”, koji je završen u nedjelju, 10. 11. u Zagrebu, nastupio je i Klub vodenih sportova “Orka” iz Mostara te osvojio sedam medalja.

Riječ o jednom od najjačih plivačkih mitinga u ovom dijelu Europe, na kome je sudjelovalo 485 plivača iz Češke, Austrije, BiH, Italije, Slovenije i Hrvatske, a mostarski klub predstavljali su plivači Ahmed Stupac, Bakir Hadžimahović, Kerim Sadiković, Dino Jelin, Đani Morić, Danis Harmandić, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Lana Pudar, Elena Zovko i Amina Kajtaz, dok su treneri u pratnji plivača bili Alena Ćemalović i Deni Mandić, javili su iz kluba “Orka”.

Iz mostarskog kluba navode kako su rezultati koje su na ovom mitingu postigli plivači “Orke” zaista odlični te su “jasan pokazatelj kvalitetnog rada stručnog stožera na čelu s glavnom trenericom Ćemalović”.

Djevojčica od 13 godina Lana Pudar čak je 12 puta pomjerala granice državnih rekorda za djevojčice uzrasta do 14 i do 16 godina, a sve je to ostvarila plivajući četiri discipline i to 50 m, 100 m i 200 m delfin, kao i 200 m leđno.

Osvojila je pet medalja od kojih četiri zlatne i jednu srebrnu medalju u apsolutnoj konkurenciji, kao i pehar za najbolju plivačicu mitinga do 14 godina.

Amina Kajtaz postavila je apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 200 m delfin u vremenu 02:10.36, čime je još jednom potvrdila da je u dobroj formi pred reprezentativne nastupe koji je očekuju u narednom periodu.

(StarMo)