Naslovnica IZBORI 2022. Opozicija: CIK da ponovo prebroji glasove u RS-u

Opozicija: CIK da ponovo prebroji glasove u RS-u

130
foto: Fena - ilustracija

Banja Luka — Predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP), opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, predali su Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine zahtjev za ponovno brojanje glasova u ovom entitetu.

“Riječ je o oko stotinu nepravilnosti i preko 65.000 glasova koji su po nama zloupotrijebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana. Vjerovatno je to i više od 65.000 glasova”, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, javlja Radio Slobodna Evropa.

Trivić: “Ratno stanje” na biralištima

On je ocijenio da je “nevjerovatna razlika od preko 25.000 glasova u Doboju, Zvorniku i Prijedoru” i da su “skoro 10.000 glasova dobili gotovo nepoznati kandidati”, u odnosu na ono što su od svojih posmatrača dobili u izbornoj noći, a da je njihov kandidat dobio nula glasova.

“Treba da se ustanovi da li su te nule namjerno stavljene. Nema nijednog primjera da je vlast oštećena”, kazao je Borenović.

Jelena Trivić, koja je bila njihova kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske, kazala je da je na brojnim biračkim mjestima bilo “ratno stanje”.

“Vidjeli ste samo jedan snimak gdje upadaju batinaši i nasrću na promatrača koji se nije povukao. Koliko je ljudi koji su se povukli jer su morali bježati. Na biračkim mjestima je bilo žena na koje je neko nasrtao. Sve ćemo prijaviti i tužiti. Borit ću se do kraja, ne da ja budem predsjednik Republike (Srpske) već da dobijemo istinu”, kazala je Trivić.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)