Naslovnica BiH Opkolila ih policija: Uhapšene tri osobe u vezi sa ubistvom

Opkolila ih policija: Uhapšene tri osobe u vezi sa ubistvom

286
foto arhiva

Sarajevo — Policija Kantona Sarajevo je nakon potrage uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu s ubistvom K. L. iz Sarajeva.

Uhapšene su osobe inicijala A.M., S. A., i V. V., svi iz Sarajeva, prenose u subotu bh. portali, pozivajući se na agenciju Fena.

Oni su locirani i pronađeni na lokalitetu sarajevskog naselja Stupa, područje općine Ilidža.

Nakon toga su opkoljeni od strane policijskih službenika i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšeni, saopćeno je iz MUP KS-a.

Kako javljaju mediji policija KS je uhapsila tri osobe koja se dovode u vezu s ubistvom Kenina Lukača.

Riječ je o Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću.

Policija je danas ranije objavila da je radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva Kenina Lukača, u petak pretresla stan u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad, a koji, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva. Pronađena je veća količina oružja i droge.

Riječ je o Amiru Adiloviću koji je tom prilikom uhapšen i koji je rođak Seada Adilovića, javlja N1.

To ubistvo je povezano s nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaći da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.

Asmir Murtović, za kojim je u petak raspisana potraga, je navodno brat Adela Kabaša, prenose u subotu bh. mediji.

(StarMo)