Naslovnica Izdvojeno Opet o BiH: Nastaviti štiiti prava Hrvata…

Opet o BiH: Nastaviti štiiti prava Hrvata…

206

Zagreb — Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer hrvatske vlade Andrej Plenković u ponedjeljak su se suglasili da je “nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH i da je potrebno nastaviti raditi na zaštiti njihovih prava, priopćeno je s Pantovčaka”, prenosi Hina.

Milanović i Plenković razgovarali su u ponedjeljak o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je potpisan prije 25 godina u Parizu.

“Zajednički je stav predsjednika Milanovića i predsjednika Vlade Plenkovića da je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH”, stoji u priopćenju.

Čelni ljudi države dogovorili su se da će stavove Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji koju povodom 25. obljetnice Daytonskog sporazuma u utorak organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH iznijeti hrvatski premijer Plenković.

(StarMo)