Naslovnica Region Opet hapšenja zbog korupcije u Zagrebu

Opet hapšenja zbog korupcije u Zagrebu

92
foto arhiva

Zagreb — Uskok i policija potvrdili su da su zbog koruptivnih kaznenih djela na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području uhapsili pet osoba.

Policija je potvrdila da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba, javlja Hina.

Uskok je javio da se hapšenje i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Među uhapšenima je navodno bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota koji je kako javljaju mediji uhapšen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb, gdje ga očekuje istraga, a u toku su i pretresi.

Šegota je prošle godine je podnio ostavku, javio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Hapšenje je uslijedilo nakon antikorupcijske akcije u kojoj je uhićeno više osoba povezanih s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

 

(StarMo)