Naslovnica Region Oluja potopila Split, lete stabla i kontejneri

Oluja potopila Split, lete stabla i kontejneri

393

Zagreb — Kako je bilo najavljeno, olujno nevrijeme pravi velike probleme u saobraćaju u većem dijelu Hrvatske, posebno na primorju, gdje snažan vjetar nosi sve pred sobom.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja važi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, pa se vozači upozoravaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima puta, prenosi B92.

Vatrogasci su primili veći broj dojava zbog stabala koja padaju po saobraćajnicama u Dubrovniku i u okolini grada.

U Dubrovniku je još tokom dana na meteorološkoj stanici Petka izmjeren udar juga od čak 143 km/h.

Nešto prije 15 sati oluja je potopila i Split, gdje, kako javljaju hrvatski mediji, lete stabla i kontejneri.

A pala je i fasada s jedne splitske škole.

Vremenske neprilike izazvale su i velike probleme na šibenskom području.

Na ostrvu Murter, Pirovac i okolini, kao i kod Rogoznice zabilježeno je grmljavinsko nevrijeme uz pljuskove, pa po kvadratnom metru izmjereno čak 30 litara kiše.

Nestabilno i promenljivo vreme nastaviće se i večeras, posebno u drugom delu noći i sutra tokom dana, kada lokalno može biti i izraženijih padavina praćenih grmljavinom i pljuskovima.

Udari sredinom sutrašnjeg dana na moru mogu dostići brzine i do 130km/h, zbog čega je Meteo-alarm izdao najviše crveno upozorenje za morski dio županije i narančasto za obalni dio, javio je Šibenik-meteo.

(StarMo)