Naslovnica Sport Olimpik napušta Premijer ligu BiH – Razloga je mnogo…

Olimpik napušta Premijer ligu BiH – Razloga je mnogo…

316

Sarajevo — Fudbalski klub Olimpik odlučio je napustiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ovog sarajevskog premijerligaša, čelnici kluba su donijeli navedenu odluku nakon što su analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u bh. fudbalu.

– Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez. Sudijske lakrdije na utakmicama, dijeljenje kartona i sankcionisanja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, dijeljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićene sudije koje mogu da se ponašaju kako žele, jer znaju da šta god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obilježile ovu sezonu – stoji u saopćenju sarajevskog kluba.

Iz Olimpika poručuju da je “prosto nevjerovatno da se ovakve stvari dešavaju i da se fudbal vratio u period po završetku agresije na BiH, kada su se sudije ponašale po direktivi drugih”.

(StarMo)