Naslovnica Politika OHR: Objaviti budžet, provesti izbore

OHR: Objaviti budžet, provesti izbore

109
foto arhiva

Sarajevo — Nakon dugog kašnjenja sa usvajanjem budžeta, sada je od krucijalne važnosti da se budžet objavi u Službenom glasniku i da se što prije krene sa izvršenjem budžeta kako bi Centralna izborna komisija mogla provesti neophodne radnje u vezi sa organizacijom lokalnih izbora u 2020. godini i izbora u Mostaru bez daljeg odlaganja, objavljeno je danas na zvaničnom Twitter nalogu OHR-a.

“OHR će i dalje nastaviti podržavati napore Centralne izborne komisije u organizaciji izbora”, saopćeno je, prenosi Patria.

Ova reakcija OHR-a je uslijedila nakon što je danas u medijima objavljen odgovor predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću koji su potpisali OHR, Delegacija EU, OSCE, te Ambasade SAD i Velike Britanije da se izbori moraju održati kao i da CIK BiH ima legitimitet da provede sve potrebne procedure.

U pismu su Čović i njegov HDZ pozvani da podrže održavanje izbora kao i da se finansijska sredstva omoguće CIK-u za njihovo provođenje, navodi Patria.

Lokalni izbori u BiH održat će se 15. novembra dok će u Mostaru biti 20. decembra jer su kasnile izmjene Izbornog zakona u vezi izbora u Mostaru.

(StarMo)